LAGARDE - BLANC MOELLEUX

< Terug

 • LAGARDE - BLANC MOELLEUX

  Colombard Ugni-Blanc
  Comté Tolosan igp
  2017
  Frankrijk
  Wit
  Stelvin, Selection du Vigneron
   
  Artikelnummer 851
  Inhoud per fles 75 cl.
  Verpakt per 6 flessen

LAGARDE | BLANC MOELLEUX
Comté Tolosan
Indication Géographique Protégée

De LAGARDE wijnen bieden enkele van de beste klassieke wijnen uit de Languedoc: fruitig en charmant, met een verpakking die kracht, karakter en eenvoud uitstraalt. Deze cuvee werd geproduceerd en geselecteerd in het zuidwesten van Frankrijk, in de regio Gers, op 80 km van de historische stad Toulouse.
Dit gebied wordt sterk beïnvloed door een gematigd-oceanisch klimaat en een overvloed aan zon. De zonnige dagen zijn perfect voor het produceren van zacht zoete en zeer aromatische witte wijn.

Druivensoorten: Ugni-Blanc en Colombard

Vinificatie: Het vinificatieproces wordt zo geleid dat de druiven gerespecteerd worden en de delicate parfums behouden blijven. De druiven ondergaan eerst een schilweking van 6 uur om zo veel mogelijk fruitige aroma's te extraheren. Na een heel zacht persen, wordt de most koud gesetteld. De fermentatie van het heldere sap wordt vervolgens uitgevoerd bij lage temperatuur en stopgezet door het terugkoelen van het sap. Hierdoor blijven onvergiste druivensuikers over. Natuurlijk zoet!

Proefnotitie: De kleur is diep geel. De neus is aromatisch met appel en rijpe vruchten. De mond is levendig, puur en elegant zoet. Een gekoelde zoetheid, frisse dessertwijn en een elegante gezelschapswijn.
Serveer koud, maximaal 10°C.
XR - PETITE DOUCEUR RECIOTO DELLA VALPOLICELLA DOMAINE BARROUBIO Muscat LAGARDE - BLANC SEC LAGARDE - ROUGE LAGARDE - ROSE