LAGARDE - ROUGE

< Terug

 • LAGARDE - ROUGE

  Grenache Carignan Merlot
  Pays d'Hérault igp
  2017
  Frankrijk
  Rood
  Stelvin, Selection du Domaine
   
  Artikelnummer 840
  Inhoud per fles 75 cl.
  Verpakt per 6 flessen

LAGARDE | ROUGE
Pays de l’Hérault
Indication Géographique Protégée

De LAGARDE wijnen bieden enkele van de beste klassieke wijnen uit de Languedoc: fruitig en charmant, met een verpakking die kracht, karakter en eenvoud uitstraalt. Deze cuvee wordt geproduceerd in de regio Languedoc tussen Narbonne en Béziers, Zuid-Frankrijk.
Gemaakt van traditionele druivensoorten uit de Languedoc. De wijngaarden bevinden zich aan de uitlopers van de "Montagne Noire". De Languedoc biedt perfecte rijpingsvoorwaarden voor de rode wijnen: zon, lage opbrengst en goede gezonde condities van de druiven.

Druivensoorten: Carignan en Grenache Noir

Vinificatie: Geplukt op hun optimale polyfenolic rijpheid, worden de druiven ontdaan van de tros en geplet en ondergaan ze vervolgens een 8 tot 10 dagen lange maceratie. Na de fermentatie wordt de wijn gerijpt in RVS tanks, om de mooie fruitige stijl van de wijn te behouden.

Proefnotitie: De kleur van de wijn is robijnrood. De neus is aangenaam met hints van rode bessen en specerijen. De smaak is soepel, goed afgerond en gebalanceerd. Deze gemakkelijk drinkbare wijn is een perfecte aanvulling op rood en wit vlees of kaas.
Serveer op 15C.
LAGARDE - BLANC MOELLEUX LAGARDE - BLANC SEC PARCELAS DE LOS DUQUES | TEMPRANILLO & SYRAH CIGALE - CLASSIQUE CABERNET SAUVIGNON MERLOT LAGARDE - ROSE