MANOIR GRIGNON - SAUVIGNON

< Terug

MANOIR GRIGNON - SAUVIGNON
Alain Grignon vinifieert deze Sauvignon volgens de methode "macération pelliculaire à froid “…
De druiven van de MANOIR GRIGNON Sauvignon worden onmiddellijk na de nachtelijke oogst ingeweekt op 4 graden Celsius. Het blanke druivensap blijft vervolgens enkele uren in contact met de schillen voor een optimale smaak- en geuroverdracht.
De uitzonderlijk lage temperatuur minimaliseren de negatieve effecten van een gewone inweking (macération) en voorkomt dat de most vroegtijdig gaat gisten. Na de gisting blijft de ongefilterde troebele wijn nog enkele maanden op zijn natuurlijke “Lie” (bezinksel), rusten om de milde fruittonen te intensiveren. Dit alles maakt deze MANOIR GRIGNON Sauvignon tot een ware belevenis voor liefhebbers van een uiterst frisse exotische fruitbom, een stuivend van de limoen, Granny Smith, kruisbessen…

De wijndrinker van nu is veeleisend en niet langer tevreden met doorsnee. Na het ontdekken van de “nieuwe wereld” is men op zoek naar nieuwe smaakverrassingen, een nieuw type wijn. Uitdagende en gloedvolle aroma's, een sappig mondgevoel, wijn gemaakt om direct te plezieren.....