COSTIÈRES DE NÎMES | VIN GOURMAND

< Terug

COSTIÈRES DE NÎMES | VIN GOURMAND
DAUVERGNE RANVIER
Door een bijzonder kalkrijke bodem, bedekt met de bekende kiezels, zorgt voor een vol ronde en fruitige wijn. De neus verleidt met tonen van rood en zwart rijp fruit. De smaak begint met een brede aanzet, groeit in het midden met fruit en eindigt met een laatste typisch sterke Rhône, sappige tonen.
GUIDE HACHETTE 2017 *

DAUVERGNE RANVIER
Wijnmakers François Dauvergne en Jean-François Ranvier besloten in 2004 om het roer om te gooien in het Rhônedal. Zij wilden enkel nog wijnen produceren van het allerhoogste niveau onder de naam DAUVERGNE RANVIER, wijnen enkel uit het Rhônedal, klassiek en onberispelijk.
Beide hadden al vele jaren een grondige expertise opgedaan in de productie en verkoop van hoogwaardige wijnen uit de Rhône-vallei en belangrijke kennis van deze regio verworven. Zonder eigen wijngaarden gingen zij partnerships aan met de beste kleine producenten in de verschillende appellaties in de Rhônestreek. Een strenge druifselectie en begeleiding van de vinificatie vormen de basis van hun succes, advies over snoei, kavelselectie, rijping en opvoeding.

Een succesverhaal van twee wijngekken vertaald in het glas… DAUVERGNE RANVIER.