COSTI╚RES DE N╬MES | VIN GOURMAND

< Terug

COSTI╚RES DE N╬MES | VIN GOURMAND
DAUVERGNE RANVIER
Door een bijzonder kalkrijke bodem, bedekt met de bekende kiezels, zorgt voor een vol ronde en fruitige wijn. De neus verleidt met tonen van rood en zwart rijp fruit. De smaak begint met een brede aanzet, groeit in het midden met fruit en eindigt met een laatste typisch sterke Rh˘ne, sappige tonen.
GUIDE HACHETTE 2017 *

DAUVERGNE RANVIER
Wijnmakers Franšois Dauvergne en Jean-Franšois Ranvier besloten in 2004 om het roer om te gooien in het Rh˘nedal. Zij wilden enkel nog wijnen produceren van het allerhoogste niveau onder de naam DAUVERGNE RANVIER, wijnen enkel uit het Rh˘nedal, klassiek en onberispelijk.
Beide hadden al vele jaren een grondige expertise opgedaan in de productie en verkoop van hoogwaardige wijnen uit de Rh˘ne-vallei en belangrijke kennis van deze regio verworven. Zonder eigen wijngaarden gingen zij partnerships aan met de beste kleine producenten in de verschillende appellaties in de Rh˘nestreek. Een strenge druifselectie en begeleiding van de vinificatie vormen de basis van hun succes, advies over snoei, kavelselectie, rijping en opvoeding.

Een succesverhaal van twee wijngekken vertaald in het glasů DAUVERGNE RANVIER.