PLAGE DU SUD - PS - LE ROS╔ ENSOLEILL╔

< Terug

PLAGE DU SUD - PS - LE ROS╔ ENSOLEILL╔ Enkele jaren terug waren vooral stevige rosÚwijnen gewild. Uitbundig in smaak en een overvloed aan kleur. Druivenrassen als de Syrah en de Cabernet Sauvignon werden veelvuldig gebruikt. Een voorzichtige omslag kwam met de veel elegantere en fijnzinniger Gris-achtige wijnen uit de Provence en het noorden van ItaliŰ.

De rosÚ-trend nu is finesse; hyperelegant fruit en bleek zalmroze van kleur. Een van de trendsetters was en is PLAGE du SUD. Refererend aan het Mediterrane gevoel; de C˘te dĺAzur, met zijn zonnige terrassen en flaneer-boulevards... Een uitdagende knipoog naar de Provence, de C˘te dĺAzur. Een hyper elegante RosÚ uit het zuidfranse gemaakt als een Gris. Breekbaar van kleur met een sappig fruit in de mond.

De voor PLAGE DU SUD - PS - LE ROS╔ ENSOLEILL╔, gebruikte druiven zijn Grenache 60%, Cinsault 35%, Syrah 5%.

De oorsprong is de Languedoc, onder de noemer IGP Pays d'Oc, een verzamelnaam van zuidfranse wijngebieden gelegen aan de Middellandse zee. Wijngaarden met een Mediterraan klimaat, ideaal voor de wijnbouw, de mistral, de plotseling opstekende winden, warme zomers en zachte winters.
LAGARDE - ROSE XR - BLUSH ROSE ELIXIR | C˘tes de Provence