COLLECTION MEUNIER | 100% MEUNIER BRUT

< Terug

CHAMPAGNE SALMON | Meesters van de Pinot Meunier
Familiebdrijf, passie en vakmanschap, misschien wel de beste Champagne van Nederland...
ChampagneSalmon.com


De 100% Meunier is een Champagne die je een fruitig en interessant aanbod geeft dat op een toegankelijke maar toch overweldigende manier wil ontsnappen. We stellen een proeftemperatuur tussen de 9 en 14 ░ C voor, in een groot wijnglas of bredere flute.

Terroir: Chaumuzy

Assemblage: 100% pinot meunier

Dossage: 7 g / L
Minimale rijping: 6 jaar


De Champagne heeft een parelende en lichte uitstraling, lichtgeel goud in kleur met diepe strogele tinten. De Champagne is doorregen met fijne en heldere bubbels, de visuele sensatie kondigt een rijke en genuanceerde wijn aan.

De eerste neus roept geuren op van rode appel en amandel gedomineerd door tropisch fruit met sinaasappel, kumquat, perzik, ananas en passievrucht. Bij het beluchten onthult de Champagne tonen van kweepeer, honing, gekonfijte witte en gele vruchten, zoethout met klei-minerale accenten, gerookt en gehumeurd met een vleugje vuursteen.

In de mond is deze Montgolfiere Brut soepel en fris met een romige bruis. De Champagne ontwikkelt vol, met een goede ondersteunende frisheid en citroenachtige druivenpomelo. Het terroir kan goed geproefd worden, een klei-kalksteen mineraliteit, breedte van fruit, elegantie en fruitige resonantie.


De Selection MontgolfiŔre-wijn is een Champagne die versheid en fruitige gastronomie combineert voor een feestelijk glas en met veel gerechten goed combineert.