SAUVIGNON BLANC

< Terug

 • SAUVIGNON BLANC

  RIBBONWOOD

  Sauvignon Blanc
  Marlborough
  2016
  Nieuw Zeeland
  Wit
   
  Artikelnummer 5000
  Inhoud per fles 75 cl.
  Verpakt per 6 flessen

RIBBONWOOD Sauvignon Blanc Marlborough
Verleidelijke neus, grapefruit, gedroogde tijm, rijp tropisch fruit en bessen. Passievruchten, paprika en licht mineraal. Dorstlessende Sauvignon...

Wij plantten onze eerste Ribbonwood, Nieuw-Zeeland's grootste inheemse loofboom, naast onze wijnmakerij in 1998. Net als onze wijnen, zijn deze bomen kenmerkend voor het opvallende Marlborough karakter en het unieke van Nieuw-Zeeland.

In het hart van Marlborough Wairau Valley ligt het oorspronkelijke Ribbonwood Block, even ten noorden van de Renwick township op Conders Bend Road, werden de 15 jaar oude wijnstokken geplant in een ongebruikelijke oost-west richting; hierdoor ontstaat er schaduw aan de zuidkant van elke rij wijnstokken die hierdoor meer kruidachtig fruit geven dan andere locaties in Marlborough. De druiven van deze wijngaard en die van zorgvuldig geselecteerde locaties in de buurt, zijn essentieel voor de productie van expressieve, aromatische en levendige fruitsmaken waardoor de Ribbonwood-wijnen zo bekend zijn geworden.

De Nieuw-Zeelandse Lowland Ribbonwood (Plagianthus betulinus) heeft mooie bloemen en is vaak te vinden op oevers en aan de rand van inheemse bossen. In de afgelopen tien jaar hebben we meer dan 1.000 inheemse struiken en bomen aangeplant rondom onze wijnmakerij om waterzuiveringsprocessen en de biodiversiteit van onze wijngaarden te verbeteren. Meer recent, ontwierpen we de Ribbonwood verpakking, lichtgewicht flessen met gerecycled karton verpakking om onze ecologische voetafdruk verder te verminderen. Sinds vintage 2009 zijn wij geaccrediteerd voor het bereiken van een 100% ecologisch duurzame wijngaard en wijnmakerij.
PARCELAS DE LOS DUQUES | MACABEO & SAUVIGNON BLANC LAGARDE - BLANC SEC PLAGE DU SUD - PS - LE BLANC ENSOLEILL╔