GRAN PASAS | NOVEMBER HARVEST | MONASTRELL

< Terug

GRAN PASAS | NOVEMBER HARVEST | MONASTRELL
Vol en donker robijn met een paarse zweem. Intens in de neus, rijp zwart fruit, wilde kruiden en donkere chocolade. Niet voor niets het “volwassen broertje” van de “gewone”pasas.

Wijnmakers David Tofterup en Daniel Gimenez staan aan de basis van deze bijzondere Jumilla wijn, de Gran Pasas November Harvest. De Monastrell druiven voor de Pasas baden hier tot en met November heerlijk in de zon en krijgen hierdoor het uiterlijk van krenten; “pasas”. Handgeplukt worden de Monastrell druiven, ontsteeld, gekneusd en vergist op RVS op 24-26ºC.gedurende 12 tot 15 dagen. 100% van de uiteindelijke wijn, in tegenstelling tot de 15% voor de gewone Pasas, krijgt een opvoeding gedurende 6 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten, hierdoor krijgt deze Monastrell een veel klassiekere inborst. Een officiële Reserva zit vaak dikker in het hout maar door de Late Harvest stijl is de balans tussen fruit en hout prima in balans en helemaal van nu.
APANILLO | LATE HARVEST TEMPRANILLO GRANDE CORTEROSSO Primitivo di Manduria