Viña RODRIGO | Organic Vineyards | Tinto

< Terug

Viña RODRIGO | Organic Vineyards | Tinto
Vino de la tierra de Castilla, La Mancha, Spanje
Tempranillo & Shiraz

Viña RODRIGO Tinto, een bijzonder staaltje wijnmakerskunst, donker paars-rood met een enorme extractie van smaak. Bosbessen, kers, chocola en tabak, wijn die prettig een beetje terugbijt met een prachtige toets eiken, 6 maanden Frans eiken.

Viña RODRIGO produceert al haar wijnen volledig organisch en respecteert hiermee de kwetsbare natuur. De wijnstokken worden volledig biologisch onderhouden en gevoed met enkel en alleen biologische compost.


Viña RODRIGO, wijn komend van hoger gelegen (high altitude 500-600 meter) oude wijngaarden (30 jaar) rond Casas de Los Pinos, een klein dorp te midden van de Spaanse provincie Cuenca in de regio Castilië-La Mancha. Het iets koelere klimaat alhier geeft de druiven meer finesse en frisheid. In de kalkrijke bodem tref je opvallend veel kiezel en leisteen aan en het klimaat zorgt immer voor optimale rijpheid van het gewas, ideale omstandigheden voor goede wijnbouw.

Al deze factoren tezamen met kundige wijnmakers maakt het een heerlijk gebied om betaalbare kwaliteit te leveren. Opvallend hoe hier in de laatste decennia met succes is geëxperimenteerd om het maximale uit de druif te halen. In veel gevallen steken deze wijnen dan ook de wijnen van de “nieuwe” wereld, Chili en Argentinië, naar de kroon.