CONVENTO DA GLÓRIA | TINTA RORIZ

< Terug

CONVENTO DA GLORIA - TINTO -TINTA RORIZ 100%
VINHO REGIONAL LISBOA

Het wijnbouwgebied Lisboa ligt ongeveer 40 kilometer ten noordwesten van Lissabon. De strook met wijngebieden loopt langs de Atlantische kust van Lissabon.
De wijngaarden zijn vaak heuvelachtig en de bodem bestaat vooral uit klei en kalksteen met graniet in de ondergrond. De regio heeft veel zon maar door de invloed van de Atlantische Oceaan is de temperatuur mild.
De zomers zijn relatief koel, de winters niet erg koud. Door deze gunstige omstandigheden zijn de wijnen uit Lisboa vaak elegant.
Om meer internationale uitstraling te krijgen heeft men het gehele gebied sinds 2009 geclassificeerd als Vinho regional.
Voorheen heette het Estremadura, maar vanwege verwarring met de gelijknamige Spaanse regio is het gebied omgedoopt tot Lisboa.
Het gebied Lisboa als geheel is geclassificeerd als ‘Vinho Regional’, vergelijkbaar met het Franse IGP.
Net als veel andere Portugese wijnregio’s echter, heeft dit gebied een enorme inhaalslag gemaakt wat betreft kwaliteit en innoverende vinificatie techniek.


Tinta-Roriz , Portugees synoniem voor de Spaanse blauwe druif tempranillo. Een druivensoort voor rode wijn, die vroeg rijp is. De Tinta Roriz heeft een dikke schil en brengt wijnen voort met een diepe kleur. in Nederland vooral bekend als de druif die o.a. gebruikt word voor de Port Wijn uit de Douro. Deze wijn uit Lisboa heeft een fruitige geur van bosvruchten als bramen, aardbei, bosbessen, zwarte kersen en framboos. Een weelderig en zalvende wijn met aardse stoerheid.Ondanks zijn hoog alcohol gehalte zeer jeugdig en fris.


Bijzonder opvallend! - Gewonnen Design Prijzen: WINA 2016 - PAPIES 2017 - GERMAN DESIGN AWARD WINNER 2018