CONVENTO DA GLÓRIA | RESERVA

< Terug

CONVENTO DA GLORIA - RESERVA -TOURIGA NACIONAL 100%
VINHO REGIONAL LISBOA

Het wijnbouwgebied Lisboa ligt ongeveer 40 kilometer ten noordwesten van Lissabon. De strook met wijngebieden loopt langs de Atlantische kust van Lissabon.
De wijngaarden zijn vaak heuvelachtig en de bodem bestaat vooral uit klei en kalksteen met graniet in de ondergrond. De regio heeft veel zon maar door de invloed van de Atlantische Oceaan is de temperatuur mild.
De zomers zijn relatief koel, de winters niet erg koud. Door deze gunstige omstandigheden zijn de wijnen uit Lisboa vaak elegant.
Om meer internationale uitstraling te krijgen heeft men het gehele gebied sinds 2009 geclassificeerd als Vinho regional.
Voorheen heette het Estremadura, maar vanwege verwarring met de gelijknamige Spaanse regio is het gebied omgedoopt tot Lisboa.
Het gebied Lisboa als geheel is geclassificeerd als ‘Vinho Regional’, vergelijkbaar met het Franse IGP.
Net als veel andere Portugese wijnregio’s echter, heeft dit gebied een enorme inhaalslag gemaakt wat betreft kwaliteit en innoverende vinificatie techniek.


Touriga Nacional geeft intrigerende, dieprode wijnen met tonen van zwart fruit en leer. Een volle, krachtige wijn met uitzonderlijke aroma's van bramen en bosbessen.
Full-bodied en met een verouderingspotentieel zoals Cabernet Sauvignon.
De tannines die je vaak verwacht bij deze druivensoort worden bij deze wijn uit Lisboa verzacht door de 6 maanden opvoeding,
die de wijn aroma's van geroosterde marshmallow, vanille en nootmuskaat geeft.

Bijzonder opvallend! - Gewonnen Design Prijzen: WINA 2016 - PAPIES 2017 - GERMAN DESIGN AWARD WINNER 2018