FINCA AGOSTINO - SYRAH MALBEC

< Terug

 • FINCA AGOSTINO - SYRAH MALBEC

  Syrah Malbec
  Barrancas Maipu Mendoza
  2009
  ArgentiniŰ
  Rood
  10 mnd. eiken
   
  Artikelnummer 4027
  Inhoud per fles 75 cl.
  Verpakt per 6 flessen

Finca Agostino Syrah-Malbec Barrancas, Maipu Argentinie

Rode wijn uit Barrancas van de ôAgostino Brothersö een blend van 70 % Syrah en 30% Malbec-druif.De druiven worden handmatig geplukt aan het einde van maart en begin april, en ondergaan een koude schil-inweking/vergisting van 72 uur van beide druivensoorten.
Een traditionele fermentatie en herhaalde passage van de most geven de wijn een diepe en intense rode kleur en een ongekend aroma. Na deze behandeling krijgt de wijn een klassieke Barrique-opvoeding van 10 maanden op Frans eiken en een rijping van 6 maanden op fles. Kenmerkend voor deze wijn is de excellente harmonie van de kruidige Syrah met de stevige vleesheid van de Malbec. Intense rode bessen en chocolade in combinatie met rijpe tanninesů

Finca Agostino is het verhaal van vier broers; Vincenzo, Rosalia, Sebastian en Miguel Agostino, die hun jeugd in de jaren zestig doorbrachten in Mendoza voordat zij zich met hun familie in Canada vestigden. Mendoza bleef altijd in hun gedachten als het land van hun jeugd, grootvader Sebastiano, omringd door wijngaarden waar hij werkte.

Sebastiano was verliefd op het land van Mendoza, met zijn heldere water afkomstig uit de Andes en de altijd zonnige dagen. Hij zei altijd 'zorg voor je wijnstokken met passie en zij zullen je de beste wijn te geven". De Agostino broers kwamen terug naar Mendoza in 2003. In Barrancas, Maip˙, begint een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van grootvader Sebastiano met de wijnen van Finca Agostino.

Het wijnhuis werd gebouwd in het hart van ons landgoed in Barrancas, omgeven door schilderachtige tuinen en fonteinen. In 2005 werd de wijnmakerij geopend, state of the art, roestvrij stalen tanks met een capaciteit van 2 miljoen liter en 1 miljoen liter in-epoxy verzegelde betonnen cuves. De nieuwste technologie voor de druivenontvangst, kneuzen en persen, wijn maken en bottelen. De opvoeding van de wijn op Franse en Amerikaanse vaten door onze wijnmakers geselecteerd wordt gedaan in een unieke kelder: een ondergrondse tunnel die een verbinding vormt tussen de wijnmakerij en het fraaie laundhuis, met een strikte temperatuur en vochtigheid.
Hoofdwijnmaker, Jose Pedro Gˇmez, heeft ruim 35 jaar ervaring opgedaan bij verschillende toonaangevende wijnhuizen in heel ArgentiniŰ en andere landen. Hij wordt regelmatig gevraagd om zijn expertise, deel te nemen als juryvoorzitter in talloze nationale en internationale wedstrijden en wijn proeverijen. Hij is leraar, onderzoeker en adviseur voor het Nationaal Instituut voor Wijnbouw, om de Argentijnse wijnindustrie nog verder te verbeteren. Maar bovenal is hij wijnmaker, gepassioneerd voor de kunst van het maken van bijzondere wijnen... een passie die zich uit in de unieke kwaliteit van elk van zijn creaties...

Zoon van een van de bekendste mousserende wijnmakers in Mendoza, Francisco Richardi, is een jonge wijnmaker met wijn in zijn bloed. Hij behaalde zijn diploma in de oenologie in 2007, maar is al werkzaam in de wijnindustrie sinds het jaar 2000. Hij heeft nu al een ruime ervaring, hij leefde niet alleen in ArgentiniŰ, maar ook in Frankrijk en de Napa Valley waar hij werkte bij Robert Mondavi's wijnhuizen. Hij kent de vele terroirs en maakt deel uit van de nieuwe generatie wijnmakers die de toekomst van de wijn vorm zullen geven in Mendoza.

Het kiezen van het ideale terroir was een van de grootste uitdagingen voor de broers Agostino. Ze kozen voor het gebied Barrancas in Maipu, Mendoza, vanwege zijn grote potentieel en de unieke bodem met de rivierbedding van Mendoza River's. Een ander landgoed ligt in het hart van de Uco Valley, een van de meest prestigieuze wijngebieden in Mendoza, die ze de naam "Serafina" in liefdevol eerbetoon aan hun moeder.

Vandaag de dag wordt met dezelfde zorg het land beheerd door de broers Agostino als vroeger door grootvader. Meer dan 18 mensen bewerken het land onder leiding van een landbouwingenieur. De kwaliteit van de druivenoogst is uiteindelijk afhankelijk van de toewijding van de wijnbouwer.