Xavier Roger
Kleine wijnboeren en/of wijnmakers van gestalte, kunnen tot grote hoogte stijgen en uitgroeien tot de top van de internationale wijnwereld.
Xavier Roger (zijn initialen XR op het etiket) is hiervan het levende bewijs.
Als zoon van beroemde vader Jean Max Roger uit de Sancerre, besloot Xavier zijn kundigheid als oenoloog na zijn studie, internationaal in te zetten voor verschillende tophuizen in de U.S.A., Zuid-Amerika en Australië. Als een man van bescheidenheid en kunde, keerde hij na een aantal jaren terug naar het vaderland. Niet zijn bakermat in het Noorden, maar het Zuiden van Frankrijk (Lanquedoc-Roussillon) werd zijn nieuwe werk omgeving. Dat was de plek in Frankrijk waar een hoop aan het gebeuren was.
Hier groeide hij uit tot een van de pioniers van het moderne wijnmakers gilde. Als een van de eerste wijnmakers, ging hij wars in tegen de gebruiken van de oude hap...
"Herkomst benaming en wetgeving zijn zeer belangrijk voor de kwaliteit en het behoud van authenticiteit van onze streekwijnen, maar moeten geen beletsel zijn voor innovatie in ons vak". Nieuwe wereld stijl voor Frankrijk is alleen maar een verrijking en geen belediging. Voor velen rijp voor de brandstapel als hij één van zijn single cépage wijnen als "Shiraz" benoemd i.p.v. "Syrah". Zijn verklaring: "Het is immers een wijn gemaakt in de geest van Californië...".
Zijn winemakers Premium cépage range is één van de grootste line up's van Frankrijk.
Tesamen hebben ze allen als basis Frans Terroir, maar 2.0 fruitgedreven! Wijnen om gelijk te plezieren.