Idi di Marzo
“De okertinten van het herfstlandschap verwaaid door de oostenwind. De bittere kou van de winter wint de overhand over de natuur, kwetsbaar en hulpeloos, ontdaan van haar schoonheid maar niet van haar charme. Korte en sombere dagen lijken op een soort uitgebrande liefde, verzonken liefde. De komst van licht en lente schenkt nieuwe vreugde. Het vuur van de liefde brandt weer met nieuwe passie. In Idi Di Marzo is de natuur trots op haar grootse schoonheid en geeft ze nieuwe hoop aan het slapende land.”
In 1910 beschreef overgrootvader Vincenzo met deze woorden het prachtige landschap van de Abruzzen waar hij had besloten zijn eerste wijngaarden te planten in Villamagna, in de provincie Chieti. Voor het eerst zag hij de natuur van dichtbij toen ze stierf in de winter en herboren werd in de mooiste tijd van het jaar, op de Ides van Maart. De dagen dat de lente de plaats van de winter inneemt en de lucht gevuld is met de intense aroma's van bloesem, van liefde, van geluk. In 2010, honderd jaar na die Ides van Maart, hebben we dit landgoed opgericht om de datum te vieren waarop onze familie wijnstokken begon te verbouwen en overgrootvader Vincenzo verliefd werd op wijn en op het leven zelf. - Famiglia de Cerchio
HET TERROIR
Het landgoed van Idi di Marzo is gelegen in Villamagna, in het mooiste druiventeeltgebied van de Abruzzo. Hier drukken de inheemse druivenrassen van Abruzzo - onder andere Montepulciano, Pecorino en Trebbiano - al hun frisheid en intensiteit met verve uit.
BIOLOGISCHE WIJNGEBOUW
Een groeiend milieubewustzijn overtuigde de familie om biologische wijnbouw toe te passen op haar landgoederen. Respect voor natuurlijke cycli, niet-invasieve teelttechnieken en werk in de wijngaard dat aandacht besteedt aan de presentatie van de inheemse en authenticiteitskenmerken van elke plot, hebben door de jaren heen de voorhoede gestaan van de familiefilosofie van De Cerchio.
SPONTANE FERMENTATIE
De familie De Cerchio heeft altijd de filosofie van spontane fermentatie omarmd. Deze methode voor het maken van wijn is het bewijs dat het werk begint tussen de wijnstokken, waar gerichte teelttechnieken ervoor zorgen dat royale hoeveelheden omgevingsgisten de kelder bereiken, waar ze een natuurlijk transformatieproces ondergaan. Bijgevolg schenkt een natuurlijke selectie van verschillende soorten wijnen een authentieke, rijke aromatische erfenis. De familie zet zich in voor deze productieaanpak en elke fles wijn biedt alleen de overvloed van Moeder Natuur. Daarom zijn de wijnen complex, de puurste uitdrukking van hun plaats van herkomst, en in staat om de meest onderscheidende sensaties te inspireren.